HUBERT-DIVING
m.s. Superior Producer

Net de buiten de haven van Willemstad ligt het wrak van de vrachtvaarder de “m.s. Superior Producer”. Het 50 meter lange schip is op 10 Augustus 1957 in Rotterdam te water gelaten onder de naam” ANDROMEDA” In 1962 krijgt het schip de uiteindelijke naam van Superior Producer. De Norfolk Line N.V. krijgt in 1966 het beheer over het schip met als thuishaven Rotterdam. Nadat het op 30 September bij slecht weer de haven van Willemstad had verlaten maakte het slagzij als gevolg van schuivende lading waarna het uiteindelijk vlak voor de kust zonk. Het wrak ligt horizontaal op de bodem en is in een zeer goede conditie. Het diepste deel ligt op ca. 30 meter en de bovenkant bevindt zich op ca. 18 meter. De duikcondities zijn relatief eenvoudig, het wrak ligt ca. 60 meter uit de kant en is makkelijk te vinden. Er worden overwegend kantduiken naar het wrak gemaakt en het in- en uitgaan van het water is vaak het moeilijkste deel van de duik. Het wrak is prachtig begroeid en biedt bescherming aan vele diersoorten. Er is veelal een lichte tot matige stroming. De ruimen zijn van bovenuit makkelijk toegankelijk en bieden bescherming tegen de stroming. Voor de ervaren wrakduikers is het mogelijk om de stuurhut en de machinekamer binnen te gaan.
Het wrak ligt dicht bij de aanlegsteiger voor de cruiseschepen, op de dagen dat er cruiseschepen aankomen en/of vertrekken mag er dan ook niet gedoken worden.
Rond de duiklocatie zijn er geen faciliteiten aanwezig, parkeren doe je in de berm van de weg en is gratis. Laat geen waardevolle spullen achter in je auto.

Adres:

Coordinaten:
Pakeren:
Afstand: 
Vergunning:
Toegang:
Watersoort:
Getijde:
Max. diepte:
Duiksoort:
Stroming:
Faciliteiten:
Nood:
Megapier
Willemstad

nvt
ca. 50 mtr.
nvt
gratis
zout
nvt
ca, 30 mtr.
kant / boot
matig
geen
911

Hubert-diving padi duikschool voor enschede, hengelo, almelo. Openwater diver opleiding. Nitrox en Trimix vulstation.